Äggiga påskkycklingar
Matkul
Måltider
Äggiga påskkycklingar
Påskkycklingar av ägg med krämig majonnäs i mitten. En rolig aktivitet för små händer.
Blir
4Förbereda
15Tillaga
15
![](/img/translations/sv/cook-me-roundel.png)
ingredienser
![](/img/mixing-bowl-flourclouds.png)
![](/img/wok.png)
- 4 ägg
- 1 gul paprika
- 1 matsked majonnäs
- Svarta oliver till ögon
Så här gör du
![](/img/jug.png)
![](/img/whisk.png)
- Koka äggen i åtta minuter.
- Medan äggen kokar, skär ut fötter + näbb av den gula paprikan och små ögon av oliverna.
- Lägg över äggen i kallt vatten direkt de är färdigkokta.
- Skär bort översta tredjedelen av äggen och ta försiktigt ut gulan.
- Mixa gulan med majonnäs och rulla till små bollar.
- Använd en vass kniv och skär ett mönster i toppen av ägget så det ser ut som ett sprucket skal. Placera kycklingarna i det som nu ser ut som äggskal. Tada!
Kul för dom små
Lite större barn kan hjälpa till att sätta dit näbb, ögon + fötter på kyckligarna.
Mumsigt för dom små
Om din lilla inte lärt sig tugga ännu bör du ta bort paprikan innan du serverar.