10 månader
Veggie Omelette Fingers
Fingermat

Vegetariska omelettstavar

Få småttingarnas smaklökar att vibrera med hjälp av det här mumsiga receptet på en grönsaksomelett. Perfekt för en snabb och enkel lunch eller ett mellanmål på språng!

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    2
  • Tillaga

    12
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • 100 g kokt potatis
    • 70 g zucchini
    • 1 tomat
    • 40 g lök
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk hackad basilika eller 1 tsk torkad basilika
    • 4 ägg

    Så här gör du

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Skär grönsakerna i små tärningar.
    2. Skär grönsakerna i små tärningar.
    3. Vispa äggen i en separat skål. Smula ner fetaost och lägg till basilikan.
    4. Täck en ugnssäker form med bakplåtspapper.
    5. Sprid ut de tillagade grönsakerna i ett jämnt lager på botten och häll över ägg- och ostblandningen.
    6. Sätt in i en förvärmd ugn i 180 °C i 12–14 minuter.
    7. När allt har svalnat, mosa med en gaffel till lämplig konsistens för ditt barns ålder.
    Swap this for that

    Byt detta mot detta

    Du kan byta ut fetaosten mot cheddarost och byta ut andra grönsaker för att introducera nya och spännande smaker!