Puré på haricots verts + ärtor
Puré
Puré på haricots verts + ärtor
Så fort din lilla testat + godkänt enskilda grönsakssmaker, kan du testa att kombinera ett par stycken.
Blir
8Förbereda
5Tillaga
10
Frysa
mig!
ingredienser
- 100 g haricot verts, delade på mitten + bortskurna ändar
- 100 g frysta ärtor
Så här gör du
- Ångkoka eller koka bönorna i en kastrull på medelvärme i tre minuter. Tillsätt ärtorna + koka i 2-3 minuter till, tills grönsakerna mjuknat.
- Mosa grönsakerna med 1 dl av kokvattnet i matberedare eller med stavmixer, tills blandningen blivit slät.
Byt detta mot detta
Testa att byta ut vattnet mot mjölk för ännu nyttigare puré.
Praktiska tips
Gör purén lite tjockare + använd som smör på bröd eller som dipp till grönsaker för de lite större barnen.