Praktiska gröt-bars
Fingermat
Praktiska gröt-bars
Ibland behöver din lilla ett extra mellanmål för att orka med alla små äventyr. Då är de här gröt-barsen perfekta - både hemma och på språng!
Blir
6Förbereda
10Tillaga
20
Frysa
mig!
ingredienser
- 40 g grötgryn
- 220 ml mjölk
- 20 g finhackade russin x
- 1 tesked kanel
- 10 g osaltat smör
Så här gör du
- Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Koka upp gryn + mjölk i en liten kastrull. Dra ned värmen + låt sjuda under omrörning i 10 minuter tills grynen är mjuka.
- Flytta över gröten till en bunke + rör ned russin + kanel. Smeta sedan ut gröten på plåten i ett 1 cm tjockt lager. Täck över med plastfolie + låt stå i 30 minuter.
- Skär gröten i 6 avlånga bitar, ungefär 7 cm långa och 2,5 cm breda. Smält smöret i en stekpanna + stek bitarna i 2-3 minuter på varje sidan tills de fått en gyllene färg.
Kul för dom små
Lite större barn kan hjälpa till att smeta ut + platta till gröten på plåten.
Byt detta mot detta
Testa att byta ut russin mot hackade + torkade aprikoser eller dadlar.