7 månader
Big Veg Chunky Chilli Weaning Recipe
Måltider

Mustig veg-chili

Vi har bara tillsatt så lite chili att små smaklökar kan ana hettan. Om din lilla verkar gilla det kan du lätt tillsätta en tesked till!

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    15
  • Tillaga

    30
  •  

  • Frysa

    mig!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Gluten free
  • Dietary icons Dairy free
  • Dietary icons Egg free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 450 g butternutpumpa
  • 1 spsk 1 matsked olivolja
  • 100 g skivad svamp
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 ml passerade tomater
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 1 tesked milt chilipulver
  • Råris + grröna grönsaker till servering

Så här gör du

Group 6 Created with Sketch.
  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Doppa butternutpumpan i hälften av oljan och lägg ut på en stekbricka + rosta i ugnen i 30 minuter tills den blir mjuk och lite gyllene. Vänd pumpan en gång.
  3. Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull på medelvärme + fräs svampen i 6 minuter under omrörning tills den mjuknar. Rör ned vitlök och tillsätt de passerade tomaterna, bönorna, kryddnejlika, ingefära + chilipulver. Sänk värmen och låt sjuda under halvt öppet lock i 15 minuter tills såsen tjocknat.
  4. När pumpan är klar kan du blanda ned den i chilin. Skär i mindre bitar innan du serverar med ris + grönsaker till de allra minsta.
Recipe tip handy hints

Kul för dom små

Använd en glasskopa för att ta bort kärnorna ur butternutpumpan. Så snabbt + enkelt! Glöm inte att spara kärnorna så du kan använda dem i en skallra till din lilla.

Recipe tip bright ideas

Praktiska tips

Genom att tillsätta curry eller kryddor som paprika, kummin eller koriander + olika färska örter tar du din lilla på ett riktigt smakäventyr! Det räcker med en nypa för att kittla de små smaklökarna.