Mustig veg-chili
Mustig veg-chili
Vi har bara tillsatt så lite chili att små smaklökar kan ana hettan. Om din lilla verkar gilla det kan du lätt tillsätta en tesked till!
Portioner
4Förbereda
15Tillaga
30
Frysa
mig!
ingredienser
- 450 g butternutpumpa
- 1 spsk 1 matsked olivolja
- 100 g skivad svamp
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 400 ml passerade tomater
- 2 matskedar tomatpuré
- 400 g kidneybönor på burk
- 400 g kidneybönor på burk
- 400 g kidneybönor på burk
- 1 tesked milt chilipulver
- Råris + grröna grönsaker till servering
Så här gör du
- Värm ugnen till 180 grader.
- Doppa butternutpumpan i hälften av oljan och lägg ut på en stekbricka + rosta i ugnen i 30 minuter tills den blir mjuk och lite gyllene. Vänd pumpan en gång.
- Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull på medelvärme + fräs svampen i 6 minuter under omrörning tills den mjuknar. Rör ned vitlök och tillsätt de passerade tomaterna, bönorna, kryddnejlika, ingefära + chilipulver. Sänk värmen och låt sjuda under halvt öppet lock i 15 minuter tills såsen tjocknat.
- När pumpan är klar kan du blanda ned den i chilin. Skär i mindre bitar innan du serverar med ris + grönsaker till de allra minsta.
Kul för dom små
Använd en glasskopa för att ta bort kärnorna ur butternutpumpan. Så snabbt + enkelt! Glöm inte att spara kärnorna så du kan använda dem i en skallra till din lilla.
Praktiska tips
Genom att tillsätta curry eller kryddor som paprika, kummin eller koriander + olika färska örter tar du din lilla på ett riktigt smakäventyr! Det räcker med en nypa för att kittla de små smaklökarna.