Kryddig rispudding med päron
Måltider
Kryddig rispudding med päron
En varm och krämig rispudding, gjord på risottoris + mosat päron!
Portioner
4Förbereda
5Tillaga
0
ingredienser
- 200 ml av din lillas vanliga mjölk, plus extra om det behövs
- 25g risottoris
- 1/2 tesked kryddmix
- 1 moget päron, skalat, urkärnat + hackat
Så här gör du
- Häll i mjölken i en liten kastrull + häll i riset. Låt mjölken nästan koka upp, sänk sedan värmen, lägg på locket + sjud i 5 minuter, rör om med jämna mellanrum, tills riset blir mjukt.
- Tillsätt kryddmix + päron, rör om väl + fortsätt sjuda med lock på i 15 minuter. Genom att röra om ibland förhindrar det riset från att fastna i kastrullen.
- Använd baksidan av en gaffel, mosa rispuddingen till nästan slät, tillsätt lite extra mjölk om det behövs. Använd en matberedare eller en stavmixer om det behövs.
Byt detta mot detta
Byt ut päron mot mango, persika, äpple eller banan. Konserverad + frusen frukt funkar också bra!
Praktiska tips
Ge din lilla päronstavar eller mjuka fruktstavar för att lära sig att mata sig själv