10 månader
Crispy Courgette Chips
Fingermat

Krispiga zucchinichips

En smaskig variant på chips + ett perfelt sätt att få hela familjen att äta mer grönsaker.

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    10
  • Tillaga

    30
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • 20 g krossade mandlar
    • 30 g fint hackad parmesanost
    • 1 ägg
    • 2 zucchinis strimlade som långa chips

    Så här gör du

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Värm upp ugnen till 200 grader. Placera bakplåtspapper på en plåt.
    2. Blanda mandlar + parmesan i en skål. Vispa ägget lätt i en annan skål.
    3. Doppa zucchinichipsen i det vispade ägget och sedan i mandelmixen. Placera chipsen på plåten + rosta i ugnen i 30 minuter tills de blivit gyllene + krispiga. Det räcker med att vända chipsen en gång i ugnen.
    Recipe tip handy hints

    Kul för dom små

    Lite större barn kan hjälpa till att doppa zucchinichipsen i det vispade ägget + mandelmixen. De kommer att bli så stolta över att få äta det de skapat själva när chipsen tas ut ur ugnen!

    Swap this for that

    Byt detta mot detta

    Testa att byta ut zucchinin mot aubergine. Mums!