Katsucurry med kyckling
Måltider
Katsucurry med kyckling
Samla hela familjen för en superlätt och uuutsökt katsucurry! Använd ingredienser du har hemma i frysen och köksskåpen!
Portioner
4Förbereda
5Tillaga
30
ingredienser
- 1 burk kokosmjölk
- 1 röd paprika
- 1 knippe salladslök
- 2 msk currypulver
- 130 g jordnötssmör
- Gurka
- 4 kycklingburgare eller motsvarande mängd nuggets
- Ris i lämplig mängd för en familj att servera med
Så här gör du
- Värm kokosmjölk och jordnötssmör i en kastrull med tärnad salladslök och currypulver. När blandningen har smält och börjar tjockna, ta bort från plattan.
- Mixa såsen till en jämn konsistens.
- Tärna den röda paprikan fint. Lägg ner i såsen.
- Tillaga kycklingburgarna enligt instruktionerna på förpackningen.
- Tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare (valfritt men ger en uppfriskande smak).
- När kycklingburgarna är tillagade, skär dem i strimlor.
- Lägg varmt ris i en skål. Toppa med gurkremsorna och sedan kycklingstrimlorna. Täck med currysåsen.
Mumsigt för dom små
Rätten är lämplig från 12 mån om brödpanerad kyckling används. För små barn under 12 månader, använd ren kyckling och mosa ner till en lämplig konsistens.
Praktiska tips
Kontrollera hur stark rätten är och justera till önskad smak.