Jordgubbsmoln
Måltider
Jordgubbsmoln
De här små + söta omeletterna är som mumsiga moln på din tallrik. Akta bara så de inte svävar iväg innan du hinner äta upp dem!
Portioner
4Förbereda
15Tillaga
10
Praktisk
hacka
ingredienser
- 300 g rensade + delade jordgubbar
- 3 ägg, med gulan och vitan separerade
- 2 teskedar flytande honung
- 1 tesked vaniljsocker
- 2 teskedar kokos- eller solrosolja
- Naturell yoghurt
- 2 nävar blåbär
Så här gör du
- Mosa hälften av jordgubbarna. Vispa äggvitorna med en handvisp tills vispen börjat att göra mönster i smeten. Tillsätt honung och vaniljsocker lite i taget och vispa tills smeten är fast och glansig. Häll i äggulorna.
- Värm upp spisen till medelvärme. Smält hälften av oljan i en stor stekpanna. Klicka ut en rejäl matsked av den skummade äggsmeten i pannan + forma den som en liten plätta med en spatel. Det går bra att steka två stycken åt gången. Grädda på medium eller låg värme i 2-3 minuter tills smeten blivit fast och gyllenbrun, som små moln.
- Lägg försiktigt de små molnen på ett serveringsfat + toppa med de mosade jordgubbarna, yoghurten + resten av bären.
Kul för dom små
Små händer kan hjälpa till att lägga jordgubbarna i en skål + kanske till och med hjälpa till att mosa dem.
Byt detta mot detta
Istället för att göra en jordgubbssås, kan du toppa med Ella´s Kitchens klämmis Jordgubbar + äpplen.