Brysselkålspuré
Puré
Brysselkålspuré
En festlig grönsakssmak för din lillas första jul!
Blir
30Förbereda
5Tillaga
15
Frysa
mig!
ingredienser
- 150g Brysselkål
Så här gör du
- Skär bort stammen på brysselkålen + ta bort de yttersta bladen.
- Dela brysselkålen i halvor eller fjärdedelar + ånga över medelhög värme i 10-12 minuter tills de blir mjuka (att ånga är bäst då de kan smaka bittert om man kokar dem).
- Mixa brysselkålen med 4-5 teskedar kokt vatten i en matberedare eller stavmixer, tills den är slät.
Byt detta mot detta
För att göra smaken lite mer bekant, varför inte blanda med din lillas vanliga mjölk istället för vatten.
Praktiska tips
Om din lilla gör en rolig min, oroa dig inte, det är bara väääldigt nytt. Kom ihåg, det kan ta upp till 10 försök innan din lilla accepterar ny mat.